28 Nisan 2013 Pazar

KARIŞIK PEYNİRLİ FIRINDA MAKARNA




Merhabalar,

Herkese iyi hafta sonları ve yeni bir hafta diliyorum.

Canım kızımın almış olduğu beyaz peynir çok tuzlu gelince ikimiz birlikte peyniri değerlendirmek adına;

''Karışık peynirli fırında makarna'' yapmaya karar verdik. Tarifin kaynağı Oktay Usta, her ne kadar önceden yapmış da olsam, bu tarifte yumurta kullanılmamış, olmasından dolayı hoşuma gitti. Sizlerle paylaşmak istedim.
Hadi bakalım tarife geçelim.........

Malzemeler;

- 1 Paket kalın çubuk makarna,
- Beyaz peynir,
- Tulum peyniri,
- Dereotu veye maydanoz,
- Tuz, karabiber

Beşamel sos için;

- 3 su bardağı süt,
- Bir buçuk çorba kaşığı un,
- Sıvı yağ,
- Karabiber, tuz

Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri.

Makarnayı çekebileceği kadar su ile pişirelim.Pişirmeden sonra beyaz peynir ve tulum peynirini ilave edip karıştıralım. Kıyılmış maydanozu da ilave edelim.

Diğer tarafta unumuzu sıvı yağ ile kavurup sütümüzü koyalım, tuz ve karabiberi de koyduktan sonra karıştırarak pişirelim.Pişme tamamlandıktan sonra bir kısmını makarnaya ilave edip iyice karıştıralım.Karışımı fırın tepsisine döküp, bir miktar önceden ayırdığımız sosu da karışımın üzerine yayalım, rendelenmiş kaşarı da yaydıktan sonra 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyetler olsun...

23 Nisan 2013 Salı

LOKUMLU MİNİK KURABİYE








Merhaba sevgili takipçiler,

Öncelikle herkesin ''23 Nisan Ulusal Eğemenlik Çocuk Bayram'''ınızı yürekten kutluyorum...

Canım kızımın hazırlamış olduğu minikmi minik lokumlu kurabiyeleri yayınlamak istedim...
Çok severek ve isteyerek hazırladı, ertesi gün okulda arkadaşları ile kutlama yapacaklarmış...

Anne ben yaptım mutlaka yayınlamanı istiyorum dedi, ben de sizlerle görselliği paylaşmak istedim...
Tüm arkadaşlarına afiyet olsun....minicik atıştırmalıklar.....  

14 Nisan 2013 Pazar

TAHİNLİ KURABİYE




Merhabalar, iyi hafta sonları hepinize,

Bugün sizlerle, daha önce bir blogcu arkadaşın sitesinde gördüğüm ve çok beğendiğim kurabiye yapılışını paylaşmak istiyorum...
Çok güzel ve müthiş lezzetli, bir o kadar da pratik bir tarif....
Şimdiden  hepinize afiyet olsun diyorum....

Malzemeler,

-Bir su bardağı elenmiş un,
-Yarım su bardağı elenmiş pudra şekeri,
-Yarım su bardağı tahin,
-Yarım çay bardağı sıvı yağ,
-Yarım çay bardağı susam,

Tüm malzeme karıştırılıp, yumuşak hamur elde edildikten sonra küçük toplar yapılarak, tepsiye dizilir.
180 derece fırında on, on beş dakika aralığında pişirilir...
Afiyet olsun.... 

11 Nisan 2013 Perşembe

GÜN BATIMI, KIZ KULESİ, MODA ve BOĞAZİÇİ

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Uzun zamandır yapmak istediğim fotoğraf çalışmalarına nihayet başladım. İnsanın ruhunu besleyen mükemmel bir çalışma, hobi ....
Ben de dün akşam bir grup arkadaşla birlikte gün batımını '' İstanbul ''umuzun önemli yerlerinde izledik  ve fotoğrafladık...
Bu fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim...
Hepinize sevgiler.... 









28 Mart 2013 Perşembe

YAĞIZ KAAN BEBEK











Merhabalar,

Dostluğumuz yıllar öncesine dayanan arkadaşım babaanne oldu, torunun  ismi
'' YAĞIZ KAAN '' Hoş geldin YAĞIZ KAAN,

Sağlıklı uzun ömürler dileyerek, başta  Anne,  Baba ve diğer yakınlarını tebrik ediyorum.
Yağız Kaan' nı  da kokluyorum...

Her şey çocuklar için; ben de 'Yağız Kaan' için hazırladığım kurabiyeleri,  blogumu takip eden arkadaşlarımla paylaşmak istedim...

Elimden geldiğince yaptıklarımı paylaşmaya çalıştım.Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum....

Sevgilerimle....

22 Mart 2013 Cuma

KARA LAHANA SARMASI



Merhabalar,

Bugün sizlerle,  yapılışını bir yemek programında izlediğim ve yaptığım yöresel karalahana sarmasının tarifini paylaşmak istiyorum....

Bizim evde karalahana çok sevilen sebze değil, ama o kadar taze ki alıp da yapmamak elde değil...
Yöresel dedim, Tokat yöresinin  herhalde çok sevdiği bir yemektir.....

Oldukça da sağlıklı diye düşünüyorum, hemen hemen her çeşit bakliyat mevcut...
Bir de kaburga ile pişirilmesi.:) Malzemesi oldukça bol......

Malzemeler;

-300 gram dolmalık kıyma,
-Bir çay bardağı pirinç,
-Yarım çay bardağı haşlanmış nohut,(biraz ezelim)
-Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
-Yarım çay bardağı bulgur,
-4-5 parça kaburga,
-Maydanoz,ince kıyılmış,
-Yeşil soğan, ince kıyılmış,
-Dereotu, ince kıyılmış,
-4-5 diş sarımsak,
-Tuz, karabiber,kimyon,
-Bir yemek kaşığı biber salçası,
-Bir yemek kaşığı domates salçası,
-Bir demet karalahana,
-Bir yemek kaşığı margarin,
-İki yemek kaşığı sıvı yağ,
-Üzeri için ayrıca, ılık su ile inceltilmiş domates salçası,

Hazırlanması;

Karalahanaları biraz tuzlu suda haşlayalım. Diğer tarafta tüm malzemeleri karıştıralım.
Her bir lahana yaprağını karışımdan koyup ince ince saralım. Sarma işlemi bittikten sonra,
bir tencerenin alt kısmına kaburgaları yerleştirelim. Daha sonra üzerine sarmaları dizelim,
dizme işlemi bitince, ılık su ile sulandırılmış salçalı suyu, tuz ve biraz da margarin ilave 
ettikten sonra, üzerine cam tabak kapatıp pişirelim, Piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servise hazır hale getirelim,
afiyetler olsun......
    

18 Mart 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI ISLAK KEK


Merhabalar,

Bugün sizlerle uzun zamandır yapmadığım ''Islak Kek'' tafini paylaşmak istedim...
Islak kek '' birtutamkekik.blogspot.com ''blogundan...

Ölçüleri aynen kullandım, birebir aynı, çok beğendim....
Arkadaşımıza çok teşekkürler.:)

Malzemeler:

4 yumurta, 
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı ılık su,
4 yemek kaşığı yoğurt,
4 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı çikolata parçacıkları,
3 su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Hindistan cevizi, Antep fıstığı veya ceviz,

Sos için,

2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao (ben 2 yemek kaşığı kullandım)

HAZIRLANMASI

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım, daha sonra sıvı yağ, yoğurt ve ılık suyu ilave edip çırpma işlemine devam edelim.
Kakao un kabartma tozu ve vanilyayı eledikten sonra sıvı karışıma azar azar ilave ederek karıştıralım,
Son olarak da çikolata parçacıklarını ilave ettikten sonra  karıştırma işlemi tamamlanmış oluyor. 

Yağladığımız tepsiye bu karışımı boşaltıp, 180 derece de pişiriyoruz.

Sosa gelince;
süt kakao ve şekeri iyice karıştırıp ılıtalım. Fırından çıkan sıcak kekin, ilk sıcaklığı geçtikten sonra sosu her tarafına yayalım. Hindistan cevizi ve arzuya göre ceviz veya fıstık ile süsleyelim...
Afiyetler olsun....

Ben bu kekin en çok sosunu sevdim, çünkü içinde çiğ yumurta yok.:)

Sevgiler....