Herkese iyi hafta sonları ve yeni bir hafta diliyorum.
Canım kızımın almış olduğu beyaz peynir çok tuzlu gelince ikimiz birlikte peyniri değerlendirmek adına;
''Karışık peynirli fırında makarna'' yapmaya karar verdik. Tarifin kaynağı Oktay Usta, her ne kadar önceden yapmış da olsam, bu tarifte yumurta kullanılmamış, olmasından dolayı hoşuma gitti. Sizlerle paylaşmak istedim.
Hadi bakalım tarife geçelim.........
Malzemeler;
- 1 Paket kalın çubuk makarna,
- Beyaz peynir,
- Tulum peyniri,
- Dereotu veye maydanoz,
- Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
- 3 su bardağı süt,
- Bir buçuk çorba kaşığı un,
- Sıvı yağ,
- Karabiber, tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri.
Makarnayı çekebileceği kadar su ile pişirelim.Pişirmeden sonra beyaz peynir ve tulum peynirini ilave edip karıştıralım. Kıyılmış maydanozu da ilave edelim.
Diğer tarafta unumuzu sıvı yağ ile kavurup sütümüzü koyalım, tuz ve karabiberi de koyduktan sonra karıştırarak pişirelim.Pişme tamamlandıktan sonra bir kısmını makarnaya ilave edip iyice karıştıralım.Karışımı fırın tepsisine döküp, bir miktar önceden ayırdığımız sosu da karışımın üzerine yayalım, rendelenmiş kaşarı da yaydıktan sonra 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyetler olsun...
2 yorum:
ohhhh yarasin canlarima.... Afiyetler olsun..:)
Uzun zamandır yapmadım, özlemişim. ellerine sağlık
Yorum Gönder