28 Nisan 2013 Pazar
MAHMUŞ POHAÇA
Merhabalar,
Akşamdan hamurunu hazırlayıp buzdolabına koyduğum pohaçaları sabah pişirdim...
Çok güzel oldu, kaynak '' ıhlamurcum'' teşekkürler Dilek hanım...
Tarife gelince,
Malzemeler,
1 su bardağı sıvı yağ +tereyağ karışımı, (Ben tereyağ yerine becell kullandım)
1 su bardağı yoğurt,
1 yumurta akı, ( sarısını üzerine )
1 çay kaşığının ucuyla tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
3 su bardağı tam buğday unu,
Karışık peynir ya da lor peyniri,
Biraz galeta unu,
Hazırlanması,
Derin bir kaseye karışık yağ + yoğurdu koyup, çatalla karıştırın.
İçine un, yumurta akı, tuz, kabartma tozu, vanilya’yı ekleyip, önce çatalla sonra elinizle karıştırın.
Hamuru akşam hazırlayıp gece buzdolabında bekletin.
Küçük bir kasede istediğiniz tür bir iç hazırlayın.
Elinizle ceviz büyüklüğünde toplar alın. Avucunuzda incecik açın, içine hazırlanan içten bir tatlı kaşığı kadar koyup, kapatın.
Önce yumurta sarısını bir tatlı kaşığı kadar suyla açalım, pohaçaların üzerine sürelim, sonra galeta ununa bulayıp, fırın tepsisine yerleştirelim.
150 derece de yaklaşık 30 dakika pişirelim.Görüntü ve lezzet çok hoş.Tekrar teşekkürler Ihlamurcum.
Herkese tavsiye ediyorum........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder